de aandacht en expertise die u verdient

nieuws

Artikel NRC over droge ogen n.a.v. promotie PHD-student dr. Vehof

Op maandag 29 januari 2024 promoveerde Morten Magnø aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp ‘lifestyle & droge ogen’.

Morten komt uit Noorwegen en doet sinds 2020 onderzoek op het gebied van droge ogen onder supervisie van dr. Vehof. Hun gezamenlijke onderzoek heeft tot veel publicaties geleid in gerenommeerde oogheelkundige vakbladen. Morten was onder meer betrokken bij de artikelen over het verband tussen droge ogen en alcoholinname, slaapproblemen, voeding, schermgebruik en actieve leefstijl. Hij schreef verder verschillende overzichtsartikelen over behandelingen en risicofactoren van droge ogen.

Naar aanleiding van zijn promotie werd Morten geïnterviewd door het NRC. Op 31 januari 2024 verscheen er een artikel in het NRC, wat hier terug te lezen is: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/31/veel-mensen-hebben-last-van-droge-ogen-vraag-als-arts-dan-ook-naar-leefstijl-a4188679.

Dr. Vehof is erg trots en zal met Morten blijven samenwerken om het belangrijke onderzoek naar de oorzaken van droge ogen voort te zetten en de belangrijkste factoren die daar invloed op hebben verder in kaart te brengen. Zijn focus gaat nu liggen op het vinden van stofjes in het traanvocht die kunnen bijdragen aan betere diagnostiek en behandeling van droge ogen.

U kunt het volledige proefschrift raadplegen door te klikken op deze link: Lifestyle and dry eye disease: an epidemiological perspective.

Op pagina 142/143 vindt u een samenvatting in het Nederlands./On pages 140/141 you can find a summary in English.