de aandacht en expertise die u verdient

nieuws

Lancering Droge Ogen App

Droge Ogen Kliniek Nederland, Santen en Buzzera hebben samen vandaag de Droge Ogen App gelanceerd. Deze gratis applicatie, die zowel voor Android als voor Apple iOS te downloaden is, geeft informatie weer over droge ogen en blefaritis en heeft verschillende tools.

Zo kunt u een uitgebreide risicofactorenscreening doen op droge ogen. U krijgt dan vervolgens een rapport met informatie waarom deze factoren kunnen leiden tot droge ogen en hoe dit mogelijk verbeterd kan worden. Deze informatie kunt u vervolgens delen met uw behandelaar, zodat hij/zij direct op de hoogte is van vrijwel alle mogelijk belangrijke factoren bij uw aandoening. Door het onderzoek van dr. Vehof in Nederland zijn de afgelopen jaren veel van deze risicofactoren ontdekt. De tool is uniek en de eerste in zijn soort wereldwijd.

Daarnaast kunt u periodiek uw klachten met behulp van een vragenlijst bijhouden en ook gestarte behandelingen registreren, zodat duidelijker wordt welke behandelingen helpen op uw klachten en hoe uw klachten in de loop der tijd veranderen.

Met behulp van onderstaande QR-code of door te zoeken op ‘droge ogen app’ kunt u de app downloaden.

De app kreeg vandaag publiciteit in de Telegraaf in de bijlage Zicht en Gehoor en op Planet Health: https://www.planethealth.nl/zicht-en-gehoor/met-lede-ogen-aanzien

droge ogen app